Google
Web medicallink.se primavi.se vaccination.nu
 PRIMAVI
Mat & dryck
Fråga dietisten
Råd/Reflektioner
Matlexikon
Näringslära
-Livsmedelsgrupper
-Vegetabiliskt
-Kosttillskott
-Superfruits
Hälsa
-Bantning & Vikt
-Risker med mat
-Kosthållning
Svensk forskning
Matlagning
-Kött & grönt recept
-Vegetariska recept
-Ingredienser
Drycker
Träning & idrott
Fråga personliga tränaren
Idrott
Mental träning
Vardagsmotion
Samhälle
Skador
 Föräldrar & barn
Barn
Graviditet
Svensk forskning
Sex & relationer
Hälsa/Sjukdom
Familj/Relationer
Manlig sexualitet
Kvinnlig sexualitet
Homo- & bisexualitet
Transexualitet
Sexuella företeelser
Svensk forskning
Njutning & skönhet
Själ & psyke
Hälsa
Stress
Samhälle
Träning & idrott
Fråga idrottsläkaren
Idrott
Mental träning
Vardagsmotion
Samhälle
Skador
Tandvård
Fråga tandläkaren
 Artikelarkiv

 Mat & Dryck

Trevisano- och Rossisallat


Trevisano/Trevisana/Treviso Cichorium intybus
En korsning mellan rosésallat och endive. Trevisano är länge i formen och lösare knuten än endive. Smaken är lite bitter och smakrik.

De vackra röda bladen är dekorativa att blanda med andra sallatssorter. Trevisano är även god att koka lätt och att grilla eller gratinera.
Importeras från Italien.

Förvaras kallt, +2-4°, i en plastpåse.



Rossisallat Cichorium intybus
Inom handelsledet säljs den oftast som rorésallat, rosensallat och radicchio. Huvudena är knytnävsstora och hårt knutna. Bladfärgen är mörkt vinröd med vita nerver. Smaken är kraftigt bitter, den kan med fördel blandas med andra sallatssorter för att ge färg och en aromatisk smakbrytning.
Importeras från Italien, främst under november-maj.

Förvaras kallt, +2-4°, i en plastpåse med någon droppe vatten.

Bea Andersson   Datum: 08-06-10

Utskriftsformat Tipsa en vän!

Annonser
Kontakta oss
 © Medical Link · All Rights reserved Medical Link 3W AB · Citera oss gärna men ange källan