Google
Web medicallink.se primavi.se vaccination.nu
 PRIMAVI
Mat & dryck
Fråga dietisten
 Senaste frågor & svar
Allergi/överkänslighet
Ätstörning
Bantningsmedel/-metoder
Blodfetter/kolesterol
Blodsocker
Blodtryck
Brister
Cancer
Candidas
Diabetes
Dietistutbildning
Fasta
Fett
Fettförbränning
Fibromyalgi
Förstoppning
Fysisk aktivitet
Gå ner i vikt
Gallbesvär
Grönsaker
Hetsätning/kräkning
Hiatusbråck
Hunger
Järn
Kosttillskott
Kroppssammansättning
Livsmedelsråd
Magkatarr
Mag-tarmproblem
Matvanor
Metabola syndromet
Muskler
Näringsberäkning
Njursten
Normalvikt
Normalvikt?
Oregelbundna matvanor
Övervikt
Övrigt
Protein/kolhydrater
Socker/sötningsmedel
Sushi
Trötthet
Undervikt
Uppblåst/ont i magen
Varierad kost
Vätskebalans
Vegetariskt/vegan
Veta mera om näringslära osv
Viktnedgång
Vitaminer/mineraler
Råd/Reflektioner
Matlexikon
Näringslära
-Livsmedelsgrupper
-Vegetabiliskt
-Kosttillskott
-Superfruits
Hälsa
-Bantning & Vikt
-Risker med mat
-Kosthållning
Svensk forskning
Matlagning
-Kött & grönt recept
-Vegetariska recept
-Ingredienser
Drycker
Träning & idrott
Fråga personliga tränaren
Idrott
Mental träning
Vardagsmotion
Samhälle
Skador
 Föräldrar & barn
Barn
Graviditet
Svensk forskning
Sex & relationer
Hälsa/Sjukdom
Familj/Relationer
Manlig sexualitet
Kvinnlig sexualitet
Homo- & bisexualitet
Transexualitet
Sexuella företeelser
Svensk forskning
Njutning & skönhet
Själ & psyke
Hälsa
Stress
Samhälle
Träning & idrott
Fråga idrottsläkaren
Idrott
Mental träning
Vardagsmotion
Samhälle
Skador
Tandvård
Fråga tandläkaren
 Artikelarkiv

 FrÃ¥ga dietisten » Livsmedelsråd

Choklad

Livsmedelsråd  

Andreas 25 Fråga:
Angående nyttiga effekter av chocklad.

Är det som så att ju högre kakao-halt i chokladen dessto nyttigare ?
Dvs att de nyttiga ämnena finns i kakaon ?





Bim Åkers Bim Åkers Svar:
Ja, det man på senare tid upptäckt –att det finns ”nyttigheter” i choklad- sitter i själva kakaobönan. Ju högre kakaohalt; desto mer av dessa ämnen följaktligen. Det som ”gör chokladen så smaklig” d.v.s. socker och fett är dock inte så nyttigt i stora mängder. Det skulle därför även av denna orsak kunna vara bättre med en choklad som har hög kakaohalt. Om du smakat den har du förmodligen märkt att man blir nöjd på en betydligt mindre mängd av en sådan choklad eftersom den är så koncentrerad.

Med vänlig hälsning Dietist Veronica



Annonser
Kontakta oss
 © Medical Link · All Rights reserved Medical Link 3W AB · Citera oss gärna men ange källan