Google
Web medicallink.se primavi.se vaccination.nu
 PRIMAVI
Mat & dryck
Fråga dietisten
Råd/Reflektioner
Matlexikon
Näringslära
-Livsmedelsgrupper
-Vegetabiliskt
-Kosttillskott
-Superfruits
Hälsa
-Bantning & Vikt
-Risker med mat
-Kosthållning
Svensk forskning
Matlagning
-Kött & grönt recept
- Fjärilskotletter
- Japansk-svensk biff
- Mexikanska tortillas
- Provensalskt spjäll
- Toskanskt citronlamm
- Ungersk gulasch
-Vegetariska recept
-Ingredienser
Drycker
Träning & idrott
Fråga personliga tränaren
Idrott
Mental träning
Vardagsmotion
Samhälle
Skador
 Föräldrar & barn
Barn
Graviditet
Svensk forskning
Sex & relationer
Hälsa/Sjukdom
Familj/Relationer
Manlig sexualitet
Kvinnlig sexualitet
Homo- & bisexualitet
Transexualitet
Sexuella företeelser
Svensk forskning
Njutning & skönhet
Själ & psyke
Hälsa
Stress
Samhälle
Träning & idrott
Fråga idrottsläkaren
Idrott
Mental träning
Vardagsmotion
Samhälle
Skador
Tandvård
Fråga tandläkaren
 Artikelarkiv

 Mat & Dryck » Kött & grönt recept

Fjärilskotletter
Fjärilskotletter med grönsakscouscous

4 port

4 stora fjärilskotletter eller vanliga kotletter
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm stött rosmarin
1 msk smör


Till servering:
4 dl couscousgryn
4 dl grönsaksbuljong
1 msk smör
1 msk olivolja
1 stor strimlad gul lök
1 stor grovriven morot
1 msk citronsaft
½ tsk stött rosmarin
2 krm salt
2 krm socker
cirka 2 dl frysta gröna ärter
½ tsk paprikapulver + ¼ krm kajennpeppar

Gör så här:
Lägg fram kotletterna så de tempereras, snitta feta kanter. Förbered lök och morot och spola de gröna ärterna med varmt vatten så att de tinar. Koka upp buljong och smör i en kastrull och rör ner couscousgrynen. Lägg på lock och ställ kastrullen åt sidan i 5 - 6 minuter.

Krydda och stek kotletterna i lite smör på medelvärme 2 - 3 minuter på varje sida. Värm oljan i en kastrull och lägg med lök och morot, rör om och låt löken mjukna. Krydda med citron, rosmarin, salt och socker. Vänd ner ärterna och låt dem bli varma.

Rör om couscousen så den blir fluffig, vänd ner grönsakerna. Lägg upp grönsakscouscous på ett stort varmt serveringsfat. Lägg kotletterna ovanpå och pudra en blandning av paprikapulver och kajennpeppar över alltsammans.


-  

Utskriftsformat Tipsa en vän!

Annonser
Kontakta oss
 © Medical Link · All Rights reserved Medical Link 3W AB · Citera oss gärna men ange källan

seo services

traffic realys

garcinia cambogia