Receptbanken/ Artikelnr. 1566

Fjärilskotletter
Fjärilskotletter med grönsakscouscous

4 port 4 stora fjärilskotletter eller vanliga kotletter 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 krm stött rosmarin 1 msk smör Till servering: 4 dl couscousgryn 4 dl grönsaksbuljong 1 msk smör 1 msk olivolja 1 stor strimlad gul lök 1 stor grovriven morot 1 msk citronsaft ½ tsk stött rosmarin 2 krm salt 2 krm socker cirka 2 dl frysta gröna ärter ½ tsk paprikapulver + ¼ krm kajennpeppar
Gör så här:
Lägg fram kotletterna så de tempereras, snitta feta kanter. Förbered lök och morot och spola de gröna ärterna med varmt vatten så att de tinar. Koka upp buljong och smör i en kastrull och rör ner couscousgrynen. Lägg på lock och ställ kastrullen åt sidan i 5 - 6 minuter.

Krydda och stek kotletterna i lite smör på medelvärme 2 - 3 minuter på varje sida. Värm oljan i en kastrull och lägg med lök och morot, rör om och låt löken mjukna. Krydda med citron, rosmarin, salt och socker. Vänd ner ärterna och låt dem bli varma.

Rör om couscousen så den blir fluffig, vänd ner grönsakerna. Lägg upp grönsakscouscous på ett stort varmt serveringsfat. Lägg kotletterna ovanpå och pudra en blandning av paprikapulver och kajennpeppar över alltsammans.
Medical Link 3W AB
Ystadsvägen 115
121 51 Johanneshov
Tel 08 600 15 25
http://www.medicallink.se
Artikelfakta
Författare: -
Källa:
Artikel skrevs: 2002-05-24 Senaste ändrat: 2002-05-24